Becoma a Yogi

Janneke De Vries's avatar image
Janneke De Vries's Goal

activity icon 912 pts

582 followers

 

Een yogi is een beoefenaar van yoga. Met yogini wordt de vrouwelijke beoefenaar aangeduid. Het woord 'yoga' komt uit het Sanskriet van de stam yuj wat zoiets als 'jukken' betekent. Een yogi is iemand die zijn lichaam en geest onder volledige controle tracht te brengen. Het na te streven doel is tot volledig geluk en kennis te komen. Een yogi wordt pas een yogi als yoga in al zijn aspecten gedurende de gehele dag en nacht zijn wezen beïnvloedt.

De yogi kan hiertoe verschillende wegen bewandelen, zoals bhaktijnana, en karma-yoga. De verschillende wegen zijn afgestemd op de natuur van de yogi. Kort gezegd gaat het om het pad van liefde, kennis en onzelfzuchtige arbeid. Daarnaast zijn er vele verschillende systemen, zoals hathakriyakundalini en raja-yoga. Uiteindelijk komen alle systemen bij elkaar en leiden tot hetzelfde eindresultaat.

Belangrijke geschriften voor de yogi's zijn onder andere: de Yogasoetra's van Patanjali, de Bhagavad gita en het Srimad bhagavatam. Deze geschriften worden geacht de totale essentie van bhakti-, jnana-, en karma-yoga te omvatten.

Yogi's die een grote invloed hadden op het verspreiden van yoga in het Westen zijn: Paramahansa YoganandaSivananda SaraswatiB.K.S. Iyengar en Swami Vivekananda.


Places Sort by:

Would you, or someone you know, like to advertise your business here?
If so, click here to find out more.